joi, 8 ianuarie 2009

Javascript Libraries

Pentru efecte spectaculoase in pagini web, in lipsa de timp si de dorinta de a scrie calupuri mari de cod care sa faca treaba, puteti alege sa folositi librarii de functii javascript, disponibile pe internet, destinate diferitelor arii de interes. De la manipularea si validarea datelor de intrare ale unei aplicatii web, pana la complicate efecte grafice, totte pot fi disponibile instantaneu si fara un mare efort de programare.
Aici este un exemplu de puzzle javascript construit cu ajutorul unei librarii de javascript destinata siturilor web 2.0, in doar 8 linii de cod : http://wiki.github.com/madrobby/scriptaculous/puzzle-demo.
O alte sugestie este http://mochikit.com/ , "makes javascript suck less :D", dar preferata mea ramane The Yahoo! User Interface Library (YUI). YUI (http://developer.yahoo.com/yui/) este o librarie bogata scrisa in javascript si disponibila pentru download, de la yahoo.Iar partea cea mia buna e ca documentatia este foarte nogata, suplimentata cu exemple si forumuri astefel incat folosirea ei sa fie cat mai usoara si la obiect.
So, have fun cu javascript.

0 comentarii:

Yellow Puppies Blogger Template | Template Design | Elque 2008