joi, 13 noiembrie 2008

Articole copiate

...sau de ce nu ar trebui sa avem pe situl propriu articole copiate...
Raspunsul este... "Din toate motivele!" (asa cum ar fi spus fostul meu profesor de matematica la Liceul Teoretic Ovidius Constanta, domnul profesor Vernic).

Cel mai putin ma refer la regulamentul IOM...in care se interzice furatul articolelor pentru a obtine o nota mai buna la proiectul de Interfete Evoluate.

Nu. Aici e vorba despre o regula pretabila pentru orice site. Pentru ca Google, si nu numai, tine minte ce situri promoveaza articole duplicate. Nu ma credeti? Take a look. Cazurile izolate sunt trecute cu vederea dar alteori, consecintele pot sa varieze de la o scadere a PR-ului sitului pana la o banare pe motoarele de cautare, ceea ce ar putea fi o tragedie pentru orice web master. Iar partea cea mai inspaimantatoare este ca se poate intampla fara nici o avertizare prealabila. Restabilirea reputatiei dupa un astfel de incident nu vreau sa ma gandesc cat poate fi de anevoioasa.

Asa ca daca va ganditi ca e greu sa fiti indexati in motoarele de cautare fara continut bogat si proaspat...si va bate un gand sa "imprumutati" cateva articole de la vecini...cugetati de doua ori. Nimeni nu iubeste duplicatele!

1 comentarii:

monica spunea...

interesant articolul si e bine de stiut ce scrie acolo :)

monica

Yellow Puppies Blogger Template | Template Design | Elque 2008