luni, 10 noiembrie 2008

Galerie pentru poze online in php

In cazul in care vreti un utilitar simplu si gratuit pentru gestiunea pozelor pe situl propriu, prima mea recomandare este SPGM (Simple Picture Gallery Manager - http://spgm.sourceforge.net/ ) , pachet de scripturi care se poate downloada de la adresa http://spgm.sourceforge.net/redirect.php?to=7 .

Pachetul este usor de instalat si de integrat in orice site si ofera optiuni destul de folositoare. Pe situl sau oficial se gaseste si un portofoliu cu pagini web care implementeaza modulele si pot fi vizitate : http://spgm.sourceforge.net/?lg=us&id=demos .

O alta abordareeste scrierea unei aplicatii proprii pentru gestiunea colectiei de imagini. In cazul in care a lua ceva complet gata facut si a-l integra doar nu pare cea mai buna alegere poti oricand sa scrii propriile surse pentru gestiunea unei galerii "home made". Un site bun de inceput ar fi http://www.phptoys.com/e107_plugins/content/content.php?content.54 . La aceasta adresa se gasesc scripturi php si tutoriale destul de usor de inteles pentru mai multe tipuri de cerinteale utilizatorilor(forum, login, baze de date, photo slide show, etc.). Tutorialul este redus la elementele esentiale si e un punct bun de start pentru realizarea unei galerii originale.

0 comentarii:

Yellow Puppies Blogger Template | Template Design | Elque 2008