marți, 11 noiembrie 2008

Javascript Quiz Multichoice

Un quiz poate sa fie o parte interesanta de integrat intr-un site educational iar varianta multichoice e potrivita pentru ca :

  • e usor de implementat pentru administratorii sitului
  • scrierea unui nou quiz necesita modificari minime in sursa
  • poate fi testat si acasa fara vreo instalare in plus (cum ar fi fost nevoie pentru scripturile php de instalarea apache php server), direct in browser
  • e agreabila pentru utilizatori pentru ca raspunsul corect este la vedere, chiar daca trebuie selectat dintre cele gresite
  • poate fi parcurs foarte rapid si ofera o solutii chiar si oaspetilor grabiti pe site

Un quiz (din multe altele disponibile pe internet) se gaseste la adresa http://javascript.internet.com/miscellaneous/multiple-choice-quiz.html si contine, pe langa codul sursa, o demonstratie online a functionalitatilor sale. La cerere, scriptul e trimis pe adresa de mail.

Am implementat acest gen de script pe propriul site si va invit sa il vizitati, sa il rezolvati si sa imi lasati comentariile cu privire la el aici pe blog.

Quiz tehnologii web : http://interfete-web.dap.ro/quiz.html

Din punct de vedere timpului necesar imbogatirii unei pagini web cu acest quiz, dupa ce am gasit acest script care mi-a placut, compunerea unui quiz propriu a durat nu mai mult de 10 minute.

Exemplu de intrebare si raspunsul ei corect :

questions[0] = "1) JavaScript is ...";

choices[0] = new Array();choices[0][0] = "the same as Java";

choices[0][1] = "kind of like Java";

choices[0][2] = "different than Java";

choices[0][3] = "ther written part of Java";

answers[0] = choices[0][2];

Pentru a modifica enuntul unei intrebari se va modifica continutul elementului cu indicele dorit din vectorul questions. Pentru a modifica optiunile se va opera in matricea choices iar raspunsul corect este dat in vectorul answers prin prezenta valorii 1 in loc de 0 pe indicele raspunsului corect din choices.

Nu exisa o restrictie privind numarul de variante puse la dispozitie astfel incat daca vreti ca utilizatorii sa aiba de ales intre doua variante de raspuns sau 10, decizia va apartine prin marirea de coloane pentru o linie din vectorul choices.

A mai ramas doar formularea intrebarilor si quizul este gata.

1 comentarii:

Mihaela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Yellow Puppies Blogger Template | Template Design | Elque 2008