vineri, 28 noiembrie 2008

Trafic.ro

Ce este trafic.ro?
Majoritatea cunosc raspunsul mai mult sau mai putin complet si corect. Dupa ce ai realizat site-ul, esti multumit de cum arata, totul este la locul lui, ai postat articole, ai completat tutoriale, totul este bine...urmeaza partea de monitorizare si analiza a site-ului. Este normal sa vrei sa afli ce popularitate are site-ul, cati oameni acceseaza site-ul pe zi, care sunt cele mai citite articole. Aici sunt mai multe posibilitati de abordare, noi ne-am rezumat la doua mecanisme de analiza a site-ului prin trafic.ro si GoogleAnalytics.
Trafic.ro analizeaza siturile din punct de vedere al numarului de utilizatori. Pentru a se realiza acest lucru, siturile trebuie sa insereze in paginile lor un mic cod JavaScript, care afiseaza sigla "Trafic", prin intermediul careia se face contorizarea.
Trafic.ro detine doua servicii de analiza a site-urilor. Primul este "ranking" care afiseaza siteurile web in functie de numarul de utilizatori. Acesta se dovedeste util pentru a vedea in orice moment locul ocupat de site, precum si progresele de la zi la zi. Al doilea mecanism este "tracking-ul" sau "counter-ul", analiza efectiva a site-ului, a profilului fiecarui utilizator si a promovarii site-ului respectiv. Acest mecanism de tracking este adresat mai ales adminilor, rezultatele fiind captate intr-un tabel de unde se pot urmari cu usurinta statisticile.
Trafic.ro ofera analiza site-ului propriu pe ore zile saptamani si luni, arata tara, sistemul de operare, browser-ul folosit si tine evidenta promovarii site-urilor web, cunoscuta sub numele de referring sites.
Asadar, nu ramane decat sa vezi cati vizitatori ai pe site, care au fost paginile cel mai des citite, eventual sa aduci noutati pentru starnirea curiozitatii internautilor.

0 comentarii:

Yellow Puppies Blogger Template | Template Design | Elque 2008