luni, 24 noiembrie 2008

Blogger Template

Masca_Pestisor_de_Aur








...sau schimba-ti Blogger-Fatza :)

Daca te-ai plictisit de modelele de Blogger-Templates oferite de Blogger, exista doua moduri simple de a depasi acest inconveninte:


  1. Creaza-ti un template propriu editand fisierul .css pus la dispozitie de Blogger
  2. Downloadeaza un Template Gratuit de pe net si uploadeaza-l in locul celui vechi

***********************************************************************

1. Prima metoda ofera cea mai mare libertate de miscare, pentru ca e usor sa pui in practica orice idee si nu esti contrans de granitele imaginatiei altui creator. Poti fi oricat de inventiv si indraznet. Dezavantajul este ca e nevoie sa stapanesti destul de bine HTML si CSS pentru a scoate la capat o forma reusita. Daca ai timpul necesar sa "gadili" templatul pana ajungi exact la ceea ce iti place, atunci asta e metoda pentru tine.

Pentru a adita template-ul curent e nevoie sa fii logat in modul administrator pe blogul tau, si sa mergi la sectiunea Layout/Edit HTML. Aici se gaseste documentul de editat.

Si ca sa fie totul si mai simplu, am aici doua tutoriale care mi-au fost si mie de ajutor:

Inca un ajutor in creatie poate sa vina din folosirea unui Color Scheme Generator. Combinarea culorilor este esentiala pe Internet, asa cum detaliez si in articolul nostru despre Reguli de Web Design. Un Color Mixer destul de reusit si usor de folosit se poate gasi la urmatoarea adresa :


************************************************************************

2. Metoda care necesita mai putin timp si efort este sa gasesti pe Web un template gata facut care sa iti placa si sa il folosesti la infrumusetarea propriului Blog. Nimic mai simplu, pentru ca Blogger permite uploadarea de noi template-uri sub forma XML. Odata ce ai gasit template-ul dorit, nu ai decat sa il salvezi in format XML, sa te loghezi in mod administrator pe propriul blog si sa uploadezi fisierul salvat, mergand la aceeasi sectiune Layout/Edit HTML.

Aici sunt cateva situri care ofera template-uri gratuite si reusite pentru Blogger:


  1. http://freetemplates.blogspot.com/
  2. http://www.eblogtemplates.com/templates/blogger-templates/
  3. http://blogger-templates.blogspot.com/

Nu e nici un risc in a spune ca se gasesc modele pentru toate gusturile, iar daca ai rabdarea sa cauti vei gasi ceva ce, cu minimul de modificari, va corespunde imaginii pe care vrei sa o promovezi.

Have fun!

0 comentarii:

Yellow Puppies Blogger Template | Template Design | Elque 2008